Kaihatsu-Do 
Dè weg van karate...    voor jou!!

Nieuws


8 maart 2019


Vanaf heden kunt u ook via onze site artikelen bestellen bij Gudz, de vechtsportwinkel voor karate en meer..... in Heerhugowaard! U kunt de online webwinkel vinden links boven aan onze website (Gudz webwinkel)2 oktober 2018

Dinsdag 2 oktober hebben twee leden examen gedaan in de les. Beide karateka's zijn ruim geslaagd! 19 juli 2018

Zaterdag 7 juli zat er één pechvogel op de bank. Wegens een blessure kon deze karateka geen examen doen. Maar........


Op donderdag 19 juli mocht hij zijn examen doen in de les. Dit heeft hij gedaan met goed resultaat. Van harte gefeliciteerd! Meer foto's zijn te zien bij het menu Foto's.
7 juli 2018

Zaterdag 7 juli zijn alle examenkandidaten geslaagd! Iedereen van harte gefeliciteerd! Meer foto's kunt u vinden in het menu Foto's.

10 juni 2018

Zaterdag 10 juni waren een paar leden van Kaihatsu-Do afgereisd naar Eerbeek om mee te doen aan een unieke stage met Shihan Masao Kagawa, 9e Dan, JKS hoofdinstructeur en technisch directeur vanuit Japan. We hebben veel geleerd en veel inspiratie opgedaan.


 24 en 25 februari 2018

Zaterdag 24 februari en zondag 25 februari hebben een aantal leden van Kaihatsu-Do deelgenomen aan een kata en kumite seminar van Shinji Nigaki uit Japan, voormalig wereldkampioen kata en kumite JKS en WKF. Op zaterdag werd de kata Unsu behandeld inclusief een bunkai. Zondag was de kumite aan de beurt. 

 

Zaterdag 25 februari Seminar Kata


Zondag 25 februari Seminar Kumite


10 december 2017

Zondag 10 december hebben drie leden van Kaihatsu-Do hun Danexamen afgelegd in Harderwijk. Demi, Lisa en Marit gingen op voor hun 1e Dan. Ze hebben alle drie een goed examen gedraaid en zijn alle drie geslaagd!! 

Trots op deze kanjers!

Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!


28 september 2017

Donderdag 28 september waren de kyu graad examens bij Kaihatsu-Do. Zowel als bij de jeugd als bij de senioren zijn er goede (slip) examens afgelegd. Iedereen was geslaagd. Wij feliciteren alle examenkandidaten met het goede resultaat! 


Meer foto's volgen in het menu Foto's.

 

11 mei 2017

Donderdag 11 mei was helaas al weer de laatste karateles voor de Naschoolse activiteiten Noord-Scharwoude en Oudkarspel.

7 weken hebben deze toppers goed hun best gedaan om in de achtste week een goed examen "basisvaardigheid karate"af te leggen. 

Ik ben trots op wat jullie in die korte tijd hebben geleerd!


OSU!

Sensei Anouk

 


8 maart 2017

Vandaag werd er tijdens de Kruimel les weer een diploma uitgereikt. Deze keer kreeg deze kruimel een diploma voor het groeten.Super trots op deze kruimel! Er komen steeds meer stickers op de stickerkaart!
2 maart 2017

Donderdag 2 maart hebben twee leden van Kaihatsu-Do examen gedaan voor de 1e Kyu. 

Beide examenkandidaten hebben een mooi examen afgelegd en zijn geslaagd. 

Van harte gefeliciteerd!!

16 februari 2017

Donderdag 16 februari hadden wij de eer om Koji Arimoto Sensei uit Japan te mogen ontvangen in onze dojo! Wauw wat een ervaring! Voor 2 groepen werd er een seminar georganiseerd. 

De eerste groep was een training op alle niveau's. Na een korte introductie heeft Sensei Sander de opwarming gegeven. Daarna nam Arimoto Sensei het over. De focus lag op de basis van karate. Hiervoor werden er een aantal pittige kihon oefeningen uitgevoerd. Daarna waren de eerste twee Heian kata aan de beurt. Hier werd duidelijk dat er nog veel te leren valt in de Heian Shodan met betrekking tot verplaatsing en heup ondersteuning. 

De tweede groep was voor de bruine banders en hoger. Ook hier werd er veel aandacht besteed aan de basis. De kata Gankaku werd hierna behandeld. Als toetje kregen wij een demonstratie van Arimoto Sensei van zijn kata Gankaku. Wauw wat mooi om dit te mogen ervaren! 

Meer foto's zijn te vinden in het menu Foto's.


30 januari 2017

Vanaf donderdag 13 april 2017 starten wij met een extra les voor de Jeugd+ groep (10 jaar t/m 14 jaar alle niveau's)! Tegelijkertijd bieden wij de Senioren de mogelijkheid om in dit uur vrij te trainen. Er kan gewerkt worden aan partneroefeningen of er kan getraind worden op andere (examen) onderdelen. 

(Zie menu Tijden en tarieven)


 18 januari 2017

Kaihatsu-Do verzorgt tijdens de Naschoolse Activiteiten Noord-Scharwoude en Oudkarspel 8 weken karate lessen voor de groepen 3,4,5 en 6. De kinderen kunnen zich vanaf 30 januari op school inschrijven. De eerste karate les is op donderdag 9 maart. 
6 januari 2017

Ben je nieuwsgierig wat de eisen zijn voor een examen bij Kaihatsu-Do? Deze kun je vinden in het menu Informatie. Op deze pagina moet je dan even naar beneden scrollen.


5 januari 2017

Donderdag 5 januari kwam Kees Langenberg, 5e DAN van Stichting Karate-do Academie Kenkai een seminar geven bij Kaihatsu-Do. Van Kata via Bunkai naar Zelfverdediging. Er was een leuke groep enthousiaste karateka's aanwezig. Meer foto's zullen snel te zien zijn in het menu Foto's.

Kees hartelijk dank voor de inspirerende technieken tijdens deze leerzame seminar!29 december 2016

Donderdag 16 februari komt Koji Arimoto Sensei vanuit Japan twee seminars geven in onze Dojo! Noteer deze datum in je agenda en zorg dat je er bij bent, want..... Vol is ook echt vol!


Seminar Koji Arimoto Sensei
seminar koji arimoto 16 februari 2017.pdf (397.03KB)
Seminar Koji Arimoto Sensei
seminar koji arimoto 16 februari 2017.pdf (397.03KB)


27 december 2016

Vanaf januari 2017 zullen de karatelessen worden gegeven op een andere locatie: 

Gymzaal de Wijde Veert, Platte Ven 44, 1723 AB Noord-Scharwoude
23 december 2016

Vandaag is sensei Sander Huntelerslag teruggevlogen vanuit Japan. Hij heeft daar een aantal mooie foto's gemaakt. Meer foto's vind je bij het menu Foto's op deze site.
14 december 2016

Vandaag werd er tijdens de Kruimel les het eerste diploma uitgereikt! Trots op deze kruimel die van 1 t/m 5 (zelfs 6!!) in het Japans kan tellen! Knap hoor!! 
13 december 2016

Let op!! De seminar met Sensei Kees Langenberg vindt plaats op een andere locatie!

 

11 december 2016

Anouk Huntelerslag geslaagd voor 1e Dan. Meer foto's van het danexamen kun je vinden in het menu Foto's.
AANKONDIGING

Donderdag 5 januari komt Sensei Kees Langenberg, 5e Dan een seminar geven bij Kaihatsu-Do. Zet deze datum in je agenda en zorg dat je er bij bent!


Aankondiging Kees Langenberg
aankondiging stage kees 5 januari.pdf (281.26KB)
Aankondiging Kees Langenberg
aankondiging stage kees 5 januari.pdf (281.26KB)21 november 2016

Vandaag was Kaihatsu-Do bij basisschool Sint Maarten in Oudkarspel. De kinderen hebben goed hun best gedaan! Natuurlijk zijn de kinderen van de Sint Maartenschool van harte welkom om vrijblijvend een aantal proeflessen te volgen in onze eigen dojo!

1 november 2016

Vanaf maandag 7 november starten wij met een nieuwe groep! De leeftijd in deze groep is 10 jaar tot 14 jaar op alle niveau's! 

(Zie menu Tijden en tarieven)

 

28 oktober 2016

Vanavond zijn wij naar de dansstudio geweest van WE double T in Alkmaar. We hebben een korte workshop gegeven in het onderdeel KATA (schijngevecht tegen meerdere tegenstanders). Aan het einde van de les werden wij nog getrakteerd op een paar demo's van verschillende dansgroepen. WAUW!! Dat zag er goed en ook stoer uit!! Meer foto's zijn te vinden in het menu Foto's. 

28 oktober 2016

Vandaag was Kaihatsu-Do in Alkmaar bij Basisschool De Cocon om gastlessen karate te geven aan verschillende groepen. Wat een genot om die groepen te kunnen laten zien wat we doen tijdens de karate les. Een klein uurtje is dan ook helaas weer heel snel voorbij. Natuurlijk zijn de kinderen van De Cocon van harte welkom om bij ons vrijblijvend proeflessen te komen volgen in onze eigen Dojo!
27 oktober 2016

Kaihatsu-Do geeft vandaag gastlessen karate aan de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 van De Duizend Eilandenschool in Noord-Scharwoude.

Dit was de eerste keer dat we de gastlessen konden geven in onze eigen Dojo! Ook vandaag hebben wij weer een kleine impressie kunnen geven wat je tijdens een les karate doet. 

25 oktober 2016 

Kaihatsu-Do geeft voor de tweede keer karatelessen op basisschool de Burijn in Alkmaar.

Vandaag heeft Kaihatsu-Do (voor de tweede keer) gastlessen karate verzorgd voor vijf groepen van de Basisschool De Burijn. De leerlingen hebben geleerd hoe je een Tsuki (stoot) moet verdedigen met een Age Uke (blok) en hoe je een Tsuki (stoot) moet maken met een goede vuist. Karate is reageren dus hebben we ook een reactie spelletje gedaan. Een paar groepen hebben nog even in tweetallen met de hand pads aan het einde mogen werken.

Natuurlijk zijn de kinderen van De Burijn van harte welkom om gratis en vrijblijvend een paar proeflessen bij ons op de karateschool te komen volgen!

13 oktober 2016

Komende week is het herfstvakantie. In die week wordt er geen les gegeven. De eerste les na de vakantie is op maandag 24 oktober voor de jeugd en op dinsdag 25 oktober voor de senioren. 

Fijne Herfstvakantie!
5 oktober 2016 

Kaihatsu-Do geeft karateles op basisschool de Burijn in Alkmaar

Vandaag heeft Kaihatsu-Do gastlessen karate verzorgd voor twee groepen van de Basisschool De Burijn. We hebben een (hele) kleine impressie kunnen geven wat karate is en wat je doet tijdens een karate les. 

Natuurlijk zijn de kinderen van De Burijn van harte welkom om gratis en vrijblijvend een paar proeflessen bij ons op de karateschool te komen volgen!5 oktober 2016 

Start Kruimelles karate 

 27 september 2016 

Kaihatsu-Do verzorgt gastlessen karate bij Basisschool De Koolvet in Broek op Langedijk.

 12 september 2016 

Deze week worden er hoge temperaturen voorspeldWe zullen daarom (wanneer nodig) korte drinkpauzes tijdens de karate training inlassen. Neem dus een flesje water mee naar de les! (Liever geen andere (zoete) dranken tijdens de les.)

 

 3 september 2016 

Kaihatsu-Do kijkt tevreden terug op een geslaagde dag tijdens de Verenigingsmarkt van Sport Servicepunt Langedijk. (zie menu foto's)
2 juni 2016 

Kaihatsu-Do is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN).


22 mei 2016 

Sander Huntelerslag geslaagd voor de 3e Dan.

1 mei 2016 

Oprichting Kaihatsu-Do